
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği
BİRİNCİ BÖLÜM
AMAÇ,KAPSAM,HUKUKİ DAYANAK VETANIMLAR
MADDE 1: AMAÇ
Bu yönetmeliğin amacı; Bingöl Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün kuruluş, görev, yetki, sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
MADDE 2- KAPSAM
Bu yönetmelik Bingöl Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün kuruluş amacı, Bingöl halkının ve belediye bünyesindeki personelin huzurlu, güvenli temiz bir ortamda çalışabilmelerini sağlamak belediyemizin yaptığı her türlü etkinliklerin (sportif, sosyal vs.) etkinliklerin mekanik ve fiziki şartlarını düzenler.
MADDE 3- DAYANAK
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 31.05.2009 tarih ve 27244 Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik’e dayanılarak düzenlenmiştir.
MADDE 4-TANIMLAR
Bu yönetmelikte geçen kısaltmalar ;
Başkanlık :Bingöl Belediye Başkanlığı’nı
Belediye :Bingöl Belediyesi’ni
Belediye Başkanı :Bingöl Belediye Başkanı’nı
Müdür :İşletme ve İştirakler Müdürü’nü
Müdürlük :İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nü
Personel :İşletme ve İştirakler Müdürlüğünde görevli tüm personelini ifade eder.
MADDE 5-TEŞKİLAT YAPISI
İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Belediye Başkanı’nın mevzuatla belirlenen görev ve yetkilerin kullanılması için gerekli çalışmaları yapar. Bu çalışmalar aşağıdaki personel eliyle yürütülür.
1.Müdür
2.Şef
3.Memur
4.Sözleşmeli Personel
5.İşçi Personel
6.Diğer personellerden oluşur
İKİNCİ BÖLÜM
GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI
MADDE 6- GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA ESASLARI
Teşkilat yapısını, hukuki statüsünü, görev, yetki çalışma usul ve esaslarını belirleyecek hizmetlerin daha etkin, verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.
1.Kaynakları alternatif kullanım biçimlerini gözeterek uygun yatırım planları hazırlamak, hazırlanan planları düzenli olarak gözden geçirerek değerlendirmek.
2.Belediye birimleri tarafından önerilen yatırımları uzun ve kısa vadeli kaynak-harcama dengesi açısından irdelenerek sonuçlandırmak.
3.Uygun görülen yatırımları başlangıç ve bitiş süreleri ile fiziki, nakdi gerçekleşme durumlarını izlemek aksaklıkları rapor etmek.
4.Gençlere ve tüm vatandaşların spor yapabilmesine imkanlar hazırlamak. Sosyal, sportif tesisler kurmak bu tesislerin işlerliğini sağlamak çeşitli sosyal, sportif etkinlikler düzenlemek.
5.Spor tesislerinin bakım onarımı periyodik bakımlarını yaptırmak.
6.İlçemizde spor tesisleri yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek.
7.Hizmete ihtiyaç duyulan mal ve hizmetlerin Destek Hizmetleri Müdürlüğü aracılığı ile temininden ve bundan doğacak ödentilerin yasalar çerçevesinde yapılmasını sağlar.
8.Yasalar çerçevesinde ihale yoluyla ve diğer kurum, kuruluşlardan her türlü mal ve hizmet alımını organize eder.
9.Tüm vatandaşların spor yapmasını sağlamak, kitlesel ve bireysel sporların yaygınlaştırılmasını sağlamak, bu bağlamda ulusal ve uluslararası spor müsabakaları düzenlemek.
10.Başarılı ve yetenekli sporcuların tespiti, ödüllendirmesi, spor faaliyetleri düzenlemek.
11.Ata sporumuz olan Güreş çalışmalarına hız vermek Alt yapıya yaymak. Başarılı sporcuları, ödüllendirmek ulus ve uluslararası müsabakalar düzenlemek.
12.Yüzme sporunu geliştirmek, ilçemiz genelinde okullarla koordinasyon kurularak küçük yaş gruplarındaki Kız ve Erkek sporcuların yetişmesini sağlamak. Müsabakalar düzenlemek.
13.Amatör takımlar arasında spor müsabakaları, düzenlemek. Gerektiğinde malzeme vermek ve alt yapı desteği sağlamak
14.Okul spor faaliyetleri ve Milli Eğitim Müdür’lükleri ile işbirliği yapmak.
15.Okul sonrası kamplar, spor faaliyetleri, gençlik faaliyetleri, yaz spor okulları programlamak, düzenlemek.
16.Belediyemizdeki diğer müdürlüklerle ve ilgili birimler arasında koordinasyon sağlar, müşterek çalışma içerisinde olmak.
MADDE 7- MÜDÜRLÜĞÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
1. Kendisine bağlı birimler arasında uyumlu bir işbirliği kurar, görevlerin en iyi şekilde yürütülmesi için kısa, orta ve uzun vadeli plan, programlar yapar ve uygulanmasını sağlar.Uygulamada ortaya çıkacak aksaklıkları giderici tedbirler alır.Uygulama sonuçları hakkında Belediye Başkanı ve Bağlı bulunduğu Başkan Yardımcısına bilgi verir.
2.Personel arasında görev dağılımını yapar.
3.Müdürlüğün çalışma usul ve esaslarını mer’i mevzuat çerçevesinde belirler.
4.Üst birimlerce kendisine verilen diğer görevleri yerine getirir.
5.Başkanlık makamınca uygunluk görülen programların yürütülmesine kara verme, tedbirler alma ve uygulaması .
6.Müdürlüğün işlevlerinin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan yeni tedbirlerin ve yetkilerin alınması için Başkanlık makamına önerilerde bulunulması.
7.Birimdeki tüm personelin görev dağılım yetkisi.
8.Müdürlükte görevli tüm personelin gizli sicil raporlarının düzenlenmesi ve disiplin yönetmeliği hükümlerine göre verilen görevleri yerine getirir.
9.Müdürlüğün sevk, idare ve disiplininden sorumludur.
10.Müdür gerek gördüğü taktir de Müdürlük içindeki personeli ihtiyaç bulunan Müdürlükte ki diğer birimlerde görevlendirebilir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
MADDE 8- ÇALIŞMA, ŞEKİL ESASLARI VE İŞLEYİŞİ
Görevin Planlanması
Müdürlük amaçlarının gerçekleştirilmesinde başarıyı arttırmak için çalışmalarını haftalık, aylık, yıllık, olarak planlar ve görevlendirme yaparak çalışma programını görevlendirme çerçevesinde yürüyüp yürümediğini takip eder.Planların gerçekçi ve uygulanabilir planlar olmasına özen gösterilmelidir.
Görevin Yürütülmesi
İşletme ve İştirakler Müdürlüğünde faaliyetler Müdür tarafından hazırlanan bir plan dahilinde yürütülür.Görevin yerine getirilmesinde diğer birimlerle gerekli koordine Müdür ve Müdürün yetki verdiği Şefler tarafından sağlanır.İşletme ve İştirakler Müdürlüğü personeli Belediye Başkanlığındaki hiyerarşik yapıya uygun olarak amirlerinden aldığı emri özverili ve itina ile yerine getirmek zorundadır.
Denetim Yapılması
Belediye Başkanlığındaki hiyerarşik yapıya uygun olarak birim amiri Müdürlüğüne ait kadroların denetiminden sorumludur. Tespit edilen aksaklıkları zaman geçirmeden düzeltme yoluna gidecektir. Disiplinsiz davranışlarda ilgililer hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4857 sayılı İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
MADDE 7- YÜRÜRLÜLÜK
Bu yönetmelik, Bingöl Belediye Meclisince kabulü ve yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
MADDE 8- YÜRÜTME
Bu yönetmelik hükümleri, Bingöl Belediye Başkanı tarafından yürütülür.